6 најдобри природни лекови против настинка

SHARE

Некои органски производи навистина можат да го подобрат нашето здравје. Ви ги наведуваме шестте најдобри природни лекови за кога ќе ги почувствувате зимските временски услови.

  1. Ѓумбир

Ѓумбирот помага за циркулација на крвта и притисокот. Овој корен има многу лековити придобивки што може да ги добиете едноставно со правењето на чај. Додадете цимет, лимон или мед за вкус и лековити состојки.

  1. Лук

Едно неодамнешно истражување на 146 учесници покажало дека луѓето кои земале лук како додаток пријавиле помалку случаи на настинка. Според „Healthline“ тој исто така ја намалува тежината на симптомите.

прочитајте повеќе на…
SHARE