Би можеле ли да преживееме нуклеарна војна?

SHARE

Глобалната нуклеарна војна е позадина на голем број на видео игри, ТВ емисии и филмови, а за жал и реални трагедии. Но, доколку навистина избувне трета светска војна и масовна употреба на нуклеарно оружје, дали некој би можел да преживее?

Во следното видео, „Vsauce3“ го објаснува ова прашање, но пред да го погледнете видеото, еве некои статистики кои може да не направат малку параноични.

Иако не постои официјален попис, се проценува дека постојат повеќе од 10.000 нуклеарни оружја, а само една четвртина од нив е доволна за да се збрише цела Северна Америка.

прочитајте повеќе на…
SHARE