SHARE

Оваа теорија е предложена од страна на тимот „UFO Hunters“ или ловци на НЛО, кои тврдат дека нацистите имаат изградено тајна НЛО база на Антарктикот за време на Втората светска војна, пренесува „Daily Mail“.

Огромната тинствена аномалија на Антарктикот се протега на 240 километри и достигнува максимална длабочина од околу 850 метри. Откриена е на областа замрзната пустелија позната како Вилкис Ленд. Тимот на НЛО ловци, оваа бизарна теорија редовно ја објавуваат на страниците на теорија на заговор под наслов „SecureTeam10“.

SHARE