Гаџети

Откриена причината за проблемите со Samsung Galaxy Note 7

Во текот на официјалата истрага на Самсунг за тоа што ги предизвика проблемите кај паметниот телефон Galaxy Note 7, откриено е дека тоа се...

ЛЕД светилки за под кревет, кои се активираат при движење

Колку пати ви се случило да се разбудите сред ноќ жедни (или гладни) и да се удрите во сите можни предмети додека да стигнете...

Најмалиот снешко на светот

Најмалиот снешко на светот е создаден со користење на скенирачки електронски микроскоп. Операторот на инструментот на Западниот Универзитет во Канада, тврди дека малата скулптура...

„Microsoft HoloLens“ ќе одат во вселената

„Microsoft HoloLens“ беспрекорно ги вклопува холограмите во реалниот свет. „Microsoft“ вели дека холограмите ќе го подобрат начинот на кој ги правиме работите секој ден и...

ЗДРУЖЕНИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА ПРЕДУПРЕДУВААТ НА КУКЛИ-ШПИОНИ

Некои од играчките поврзани на интернет можат да се претворат во вистински шпиуни, со кои може да се управува преку обичен мобилен телефон, предупредуваат...

Зошто изгоре Galaxy Note 7?

Ако сте помеѓу оние на кои не им е јасно што му се случи на најдобриот Android телефон на светот, односно што го предизвикуваше...

Apple наскоро ќе има и кружен смарт часовник

Apple веќе има регистрирано патент за смарт часовник со кружен дисплеј кој ќе се разликува од досегашните модели кои имаат четвртаст екран со мало...

Гаџет за „димење“ на пијалоци и храна

Денес нема лимит во што сè може да ви претставува хоби – ако сакате, можете да собирате поштенски марки, да создавате хидропонични градини во...

Запознајте ја моќната машина на Германската полиција

Германската организација „Tune it! Safe!“, која промовира безбедно унапредување и преправка на сериски модели на автомобили, и го отстапи преправениот и надграден „Ford Mustang V8...

ВЕЛОСИПЕДСКА КАЦИГА ОД КАРТОН ДОБИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН

Велосипедот станува сé попопуларно средство за превоз во големите градови. Во периодот од 2001 до 2009-та, бројот на велосипеди на патиштата во САД, на...

НАЈНОВИ СТАТИИ