ИТ

Развиена клучната компонета за терахерцно „Wi-Fi“

Истражувачите од Универзитетот Браун направија огромен чекор напред во решавањето на еден од тие предизвици. Тие веруват дека развиле прв систем за мултиплексни терахерц...

Уред што произведува струја од воздух

Уредот наречен „Freevolt“ не може да овозможи енергија доволна за паметните телефони, но може, на пример, да обезбеди енергија доволна за далечинските сензори на...

Специјално пенкало за лица со Паркинсонова болест

Замислете како изгледа животот на луѓето кои страдаат од Паркинсонова болест,  гледаат како нивните моторни вештини и способноста да  држат вилушка постепено се влошува. Сега,...

Хакери можат да ги контролираат новите возила

Експертите Чарли Милер и Крис Валасек покажуваат дека можат од далечина да ја преземат контролата над возилото, додека е во движење. Двајцата експерти кои работат...

НАЈНОВИ СТАТИИ