Докази за влијанието на канабисот и канабиноидите врз здравјето

SHARE

Издаден е најопширниот извештај досега за влијанието на канабисот и канабиноидите врз здравјето. Националната академија за науки, инженерство и медицина во САД, ги пресметала бројните ефекти на марихуаната и дала препораки за натамошни истражувања.

Научниците ги повикуваат сите, добро да се информираат пред конзумирање на марихуана, без разлика на позитивниот став на мнозинството лаици за оваа тема, бидејќи од научна страна за да се добие одговор на ова прашање, сеуште треба многу да се истражува.

Извештајот е резултат на анализа на повеќе од 10.000 студии и се состои од речиси 100 заклучоци, а најинтересни се следниве:

прочитајте повеќе на…
SHARE