Јапонска древна медицина: Што ќе се случи доколку масирате одреден прст една минута?

SHARE

Секој прст на нашата рака, според алтернативната медицина е поврзан со некој орган и со одредена физичка болка.

За да исчезне болката, триете одреден прст и симптомите за многу кратко време се ублажуваат. Доволно е само една минута триење за да почувствувате подобрување.

Дознајте кој прст треба да го триете за да го решите вашиот здравствен проблем:

1. Палецот е поврзан со срцето и белите дробови. Масирајте го овој прст кога ќе почувствувате дека срцето ви чука забрзано и кога се уморите од трчање.

прочитајте повеќе на…
SHARE