SHARE

Модерната технологија користи дизајн кој е компактен, па уредите се изработени од едно парче метал или поликарбонат, а тоа често значи дека имаат и батерија која не можете да ја извадите самостојно. Тоа значи и дека нема да можете да ја извадите кога телефонот ќе се „замрзне” или блокира.

Во вакви случаи, на располагање ви е комбинација на копчиња која активира soft reset, односно ресетирање на телефонот без губење на податоците или бришење на апликациите и другите содржини во меморијата. За секој модел на телефон комбинациите се различни, но постојат само неколку шеми кои ќе ги наброиме за сите три најпопуларни платформи:

прочитај повеќе на…
SHARE