Како ќе изгледа човекот за 100 години?

SHARE

Сите знаеме дека научниците секојдневно работат на нови вештачки екстремитети, импланти, генетски модификации, сѐ со цел да го направат човечкото тело во иднина да биде подобро, посилно, побрзо.

Ова, секако е многу добро, но може да биде и застрашувачки, поради тоа колку далеку ќе одиме за да го усовршиме нашиот вид? Ако биолошката совршеност станува стандард за нашиот вид, тешко дека некој ќе избегне да заврши во отпад – но, како што објаснува видеото подолу, иднината на човештвото зависи од нашата потрага по совршенство.

SHARE