Како ќе изгледаат облакодерите во иднината?

SHARE

2017-та година само што започна, а една производствена компанија веќе гледа 45 години напред во иднината.

Компанијата „Arconic“ замислува 4,8 км висок облакодер, изграден од веќе постоечки материјали, 3-Д печатени материјали, или материјали кои во моментов се во развој, вклучувајќи површини кои јадат смог и балкони кои се повлекуваат.

Оваа кула е дел од поголема кампања на компанијата која е наречена „The Jetsons“, во чест на истоимениот цртан филм од 1962 година.

прочитајте повеќе на…
SHARE