Може ли да се направи пиво на Месечината?

SHARE

Помеѓу финалистите на Google LunarX Prize натпреварот е тимот од Калифорнија кој сака да произведе пиво на Месечината. Дел од работата ќе ја завршат на Земјата, а потоа до крајот на годината сакаат да лансираат пивара на Месечината.

Различните мисии предвидуваат враќање на луѓето на Месечината во следните 15 години, а првите луѓе кои ќе се вратат на сателитот може да ги дочека чаша студено Месечинско пиво.

SHARE