SHARE

После неколумесечни шпекулации, научниците го идентификуваа најверојатниот извор на морничавиот звук што се слуша на аудио записите од Маријанскиот ров.

Според новото истражување на научниците од Државниот Универзитет во Орегон, овој звук со траење од 3,5 секунди, што бил снимен од автономна подморница длабоко во Маријанскиот ров, претставува нов тип на повик од беззаби китови и сѐ уште е нејасно што значи.

SHARE