Научниците конечно откриле зошто боли менструалниот циклус!

SHARE

Едно истражување покажува дека ПМС-от е предизвикан од воспаление предизвикано од протеинот CRP. Ова покажува дека можеби најдобар начин за борба против симптомите можеби е употребата на лекови против воспаление.

Истражувањето објавено во „Journal of women’s health“ било спроведено на 3.302 жени и открило дека споменатиот протеин е поврзан до симптомите од менструалниот циклус. Претходно истражување за овој протеин и неговата поврзаност со срцевиот удар покажало дека протеинот е поврзан со воспалениет

Прочитај ја цела статија…

SHARE