SHARE

Нова технологија ветува значително да се подобри заштитата на телефонските дисплеи, откако ќе ги заштити со дијамантски стакло. Тоа е развој на Akhan Semiconductor и би требало да обезбеди подобри перформанси во споредба со каленото стакло и сафирното, а најдобрата вест во случајот е дека нема да има потреба да чекаме долго, бидејќи првите производи се очекуваат на пазарот пред крајот на оваа година.

Развојот се нарекува „Mirage Diamond Glass“ и нема да добие масовно распространување, бидејќи компанијата сака да избере за партнер по еден производител од секоја категорија производ – смартфони, електроника која се носи итн. Тоа е поврзано не само со ограничениот капацитет за производство на таква покриеност, но и со желба партнерите да имаат екслузивен пристап до технологија и да го користат тоа во маркетингот на своите производи.

прочитајте повеќе на…
SHARE