Pinebook е Linux лаптоп кој чини само 89 долари

SHARE

Последниве неколку години на купувачите низ светот им се достапни се’ поевтини и поевтини лаптопи и цените се спуштија и под 200 евра. Сепак, Pinebook оди многу под тоа – чини само 89 долари, но овој лаптоп ќе може да функционира само со Linux (Ubuntu и Debian) и Android, односно нема воопшто да можете да инсталирате Windows на него бидејќи има ARM процесор.

Според тоа, овој лаптоп е повеќе наменет за дивелоперите, кои можат да го користат како тест субјект и/или за школите, кои би можеле лесно да инсталираат своја Linux верзија на него, на која потоа би учеле децата.

прочитај повеќе на…
SHARE