Пронајдено меко ткиво во фосил на диносаурус

SHARE


Кога научниците откриваат коски и останати цврсти објекти кои биле закопани, често пати наоѓаат делови од органски материјал на нив. Но, ништо што досега е откриено не се споредува со староста на протеините откриени во фосил на диносаурус стар 195 милиони години.

Тие се за 100 милиони години постари од фрагментите колаген пронајдени во коска на хадросаур во 2009-та год., и можат да ни дадат уникатен поглед во биологијата на диносаурусите кои ја населувале Земјата во тој период.

прочитајте повеќе на…
SHARE