– Што ќе се случи со копното на земјата за 250 милиони години ? ( +Видео )

SHARE

Според теоријата на тектонски поместувања, нашите континенти се разместуваат со брзина од неколку сантиметри годишно.

Ова разместување иако сега изгледа небитно за период од 250.000.000 години ќе биде фантастично

„Кога ќе исчезнат Северниот Леден Океан и Карипското Море, ќе бидеме на патот кон создавање на нов суперконтинент“, вели доктор Рос Мичел, водач на студијата на тимот научници од Јејл и јапонската Агенција за морско-копнени науки и технологија кој ја истражува оваа теорија од пред неколку години.

прочитајте повеќе на…
SHARE