Што следи од „Apple“ и Тим Кук, по катастрофалната 2016-та

SHARE


Одамна гигантот „Епл“ не доживеал така лоша година, каква што беше за него изминатата 2016-та.
Продажбата на „Ајфон 7“ претрпе огромен удар, пред се поради отстранувањето на отворот за слушалки, но и недостигот на иновативност, која ќе требаше да ја оправда причината за купување на овој уред.
Дополнително, продажбата на бежичните слушалки, „Ерподс“, кои ја предизвикаа целата лавина на реакции, задоцни цели 2 месеци и ја одмина сезоната на празници.
Како финален удар, дојдоа и негативните оценки за „Мекбук Про“ серијата, која иако наменета за професионалци, успеа да направи неколку почетнички грешки во дизајнот и во понудените карактеристики и иновации.

прочитајте повеќе на…
SHARE