Стивен Хокинг конечно го објави решението за информацискиот парадокс на црните дупки

SHARE

Во јануари Стивен Хокинг излезе со соопштение дека открил можно решение за информацискиот парадокс за црните дупки – или со други зборови дека дошол до потенцијално објаснување за тоа како можат црните дупки во исто време да ги избришат и да ги зачуваат информациите.

Тогаш тој го постави својот труд на сајтот „arXiv.org“ за да биде достапен и до другите физичари и сега, речиси шест месеци подоцна, истражувањето официјално ја помина рецензијата и укажува на тоа дека можеби ова прашање конечно е решено.

ПРОЧИТАЈ ЈА ЦЕЛА СТАТИЈА

SHARE