SHARE

Стресот и депресијата може да ги уништат вашите празници. Тоа не е ништо чудно, кога ќе помислиме на сите обврски кои не очекуваат. Еве неколку практични совети кои ќе ви помогнат да го намалите стресот, па можеби дури и да уживате во претстојните празници малку повеќе отколку што очекувате.

Прифатете ги вашите чувства. Ако некој ваш близок неодамна починал или пак, ако не можете да бидете со вашите блиски за време на празниците, во ред е да се чувствувате тажни. Во ред е да ги изразите вашите чувства. Не се принудувајте да бидете среќни, само затоа што е сезона на празници.

Излезете. Ако се чувствувате осамено или изолирано излезете и пронајдете некои религиозни или друштвени настани што можат да ви пружат поддршка.

прочитајте повеќе на…
SHARE