СТУДИИТЕ ПОКАЖУВААТ ДЕКА ЛУЃЕТО СТРАДААТ ОД ИЛУЗИИ НА МОРАЛНА СУПЕРИОРНОСТ

SHARE


Сметате дека сте поискрени од една просечна личност? Повеќе принципиелни? Пофер?
Ако така мислите, тогаш не сте сами. Во студиите постојано се открива дека луѓето мислат дека се морално посупериорни од останатите. Ова не е изолирано верување – луѓето исто така, сметаат дека се подобри од просечните, кога станува збор за интелигенцијата и останатите позитивни карактеристики.

прочитајте повеќе на…
SHARE