SHARE

Пред две години, HP започна проект со кој сакаше да го промени начинот на кој функционираат компјутерите засекогаш. The Machine е резултатот на тоа и резултатот не е толку револуционерен како што се очекуваше, но и покрај тоа би можел да помогне во драстично зголемување на брзината, особено кај серверските машини.

Идејата зад The Machine е што всушност користи рам меморија за складирање податоци. Рам меморијата, како што сите знаеме е многу пати побрза дури и од најбрзите SSD дискови и затоа е одлична за компјутери кои зависат од големи брзини на вчитување и запишување на податоци. Сепак, досегашните рам мемории ги губеа сите податоци кога ќе бидат исклучени од напојување, што ги прави корисни само за работна меморија, каква што се користи во сите наши паметни уреди.

прочитај повеќе на…
SHARE