Запознајте го „Neopalpa Donaldtrumpi“ – молец наречен по Доналд Трамп

SHARE

Еволутивниот биолог Везрик Назари открил нов вид на молец (ноќна пеперутка), кој се одликува со светло жолти влакна на главата, а мажјакот има значително помали гениталии од неговите сродни видови. Овој биолог одлучил, да го нарече молецот по Доналд Трамп.

Природното живеалиште на „Neopalpa donaldtrumpi“ се наоѓа на крајбрежниот дел на Јужна Калифорнија и во северниот дел на Мексико.

SHARE