Зошто жените секогаш се поладни од мажите

SHARE

Сигурно ви се случило некогаш додека сте на прошетка и шетате по јакна и замотани со шал, вашиот машки придружник да носи потенка облека, или додека седите во канцеларија прекриени со ќебе, барајќи греалка, вашиот машки соработник да се поти од жешко. Како што се испоставува, постојат вистински научни причини зошто тоа е така. Прочитајте ги доказите:

1. Жените имаат повисока телесна температура од мажите.

Една студија, спроведена од страна на Универзитетот за медицина во Мериленд, објавена во списанието Јама Нетворк, открива дека температурата на телото се разликувала од човек до човек, од ден на ден, телесната температура кај жените била повисока од машките испитаници. Се чини контрадикторно додека врз основа на овој заклучок размислуваме дека на жените треба да им биде потопло нели? Грешиме. Доколку вашето тело е навикнато на топлина, студениот воздух се чувствува уште постуден.

прочитајте повеќе на…
SHARE